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Revista Nutrícias

 ISSN 2182-7230

COSTA, Isabel; GOMES, Ana Maria    PINTO, Elisabete. “Eating Out” Among University Students. []. , 22, pp.10-13. ISSN 2182-7230.

^len^aObjective: To compare the Eating Out phenomenon among university students from private and public schools. Methodology: Cross-sectional study conducted among 317 students from private (Biotechnology Faculty) and public (Engineering Faculty) universities aged 19 to 23 years old. Lifestyle variables such as food habits as well as socio-demographic background variables were included in a self-administered structured questionnaire. Results: The proportion of students from the private university who take more than four meals per day is significantly higher than the proportion of students at public university (60.3% vs. 32.1%, p Conclusions: Eating out is frequent among university students. The frequency of consumption of high energy foods suggests that food choices are not the most favourable. Differences between food patterns can be observed when comparing students from a private institution with students from a public one.^lpt^aObjectivo: Comparar o fenómeno de comer fora de casa em estudantes universitários, provenientes do ensino público e do ensino privado. Metodologia: Estudo transversal conduzido em 317 estudantes do ensino universitário privado (Escola Superior de Biotecnologia) e público (Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto), com idades compreendidas entre os 19 e os 23 anos. Dados relativos aos estilos de vida, nomeadamente hábitos alimentares,, bem como características sociodemográficas foram recolhidas através de questionário estruturado autoaplicado. Resultados: A proporção de estudantes provenientes do ensino privado que faz mais de 4 refeições por dia é significativamente maior do que a respetiva proporção entre estudantes do ensino universitário público (60,3% vs. 32,1%, p Conclusões: Comer fora de casa é frequente entre estudantes universitários. A frequência de consumo de alimentos de elevada densidade energética sugere que as escolhas alimentares nem sempre são as mais favoráveis. Diferenças no padrão alimentar são visíveis entre alunos que frequentam o ensino universitário público e o privado.

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