18 
Home Page  

  • SciELO

  • SciELO


Acta Portuguesa de Nutrição

 ISSN 2183-5985

VILELA, Sofia    LOPES, Carla. Different approaches to define eating occasions and its associations with weight status. []. , 18, pp.44-48. ISSN 2183-5985.  https://doi.org/10.21011/apn.2019.1808.

^len^aA more holistic approach has been encouraged to explore complex issues, such as nutrition-related health outcomes, before addressing any specific question to explain the whole. The analysis at the meal pattern level allows assessing the combined effect of food compounds synergy and to be translated into meaningful results, such as dietary guidelines. This review describes different approaches to define eating occasions and previous evidence on the association between meal patterns and weight status. A variety of definitions of an eating occasion has been used in previous research, including ´time-of-day’, ‘participant-identification’, ‘food-based classification’, and ‘neutral’. Moreover, to optimize the differentiation between a main meal and a snack more than one criterion should be used. The inconsistency in definitions of eating occasions might impact the associations with health outcomes, namely body weight, and hamper data interpretation and comparison between studies.^lpt^aAo abordar problemas de saúde relacionados com alimentação, uma abordagem mais holística tem sido encorajada, antes de abordar qualquer questão específica para explicar o todo. A análise ao nível de padrões de refeição permite avaliar o efeito combinado da sinergia de diferentes alimentos e ser traduzida em resultados significativos, como recomendações alimentares. Esta revisão pretende descrever diferentes abordagens para definir refeições e evidência prévia sobre a associação entre o padrão da refeição e peso corporal. Uma variedade de definições do que constitui uma refeição tem sido usada em investigações anteriores, incluindo a 'hora do dia', 'identificação pelo participante', 'classificação baseada no alimento' e 'neutra'. Além disso, para otimizar a diferenciação entre uma refeição principal e um lanche (snack), mais de um critério deverá ser usado. A inconsistência nas definições do que constitui uma refeição, pode influenciar as suas associações com o peso corporal e dificultar a interpretação dos resultados e a comparação entre diferentes estudos.

: .

        · | |     ·     · ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License