SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.14 issue2Early estimate of wine production by means of airborne pollenMusts and wines acidification. L(+)-lactic acid as an alternative to L(+)-tartaric acid author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

Related links

  • Have no similar articlesSimilars in SciELO

Share


Ciência e Técnica Vitivinícola

Print version ISSN 0254-0223

Abstract

PATO, M.A. Silva. Influência dos Princlpais Ácidos do Vinho na Acidez Real (pH). Ciência Téc. Vitiv. [online]. 1999, vol.14, n.2, pp.55-66. ISSN 0254-0223.

O autor, partindo de estudos por ele feitos sobre a correcção da acidez dos mostos e dos vinhos, alarga-os à contribuíção dada por cada um dos principais ácidos na formação da acidez real (pH).

Keywords : Vinhos; Ácidos; pH.

        · abstract in English | French     · text in Portuguese     · Portuguese ( pdf )